13:45

Referat: Orust FC - IK Rössö Uddevalla

Den stora ön i väst hälsade som vanligt med öppen famn och soligt väder när DM match nummer två väntade på konstgräset i Varekil.

Återigen lite drabbade av skador fick vi göra lite justeringar i den tänkta truppen som skulle spela. Några spelare på synnerligen ovana positioner, men de visade föga förvånande oanande talanger även på detta.
Också såg vi en ung målvakt i den för dagen vita tröjan göra A-lags debut, nämligen Tilda Ljungström Lignell.
Tilda stod hela den andra halvleken och om hon var nervös så syntes det inget av det i hennes agerande. Med en grym räddning på ett långskott och ett bra spel med fötterna visade hon att hennes framtid är ljus!

Matchen letade efter ett ansikte i början men en fin kombination mellan Kogsta och Karne i minut 25 som resulterade i vårt ledningsmål, gjorde att vi hittade vårt spel lite bättre.
Redan 5 minuter senare var det dags för mål nummer 2 för dagen. Jennifer gjorde grundjobbet denna gång och mittfältare för dagen Hanna kunde fylla på piggt och smart och rulla in 2-0. Kul att se att Hanna har en bra förmåga att spela på flera positioner!

Det skall sägas att hemmalaget stod upp riktigt bra och gjorde det trångt för oss. Det krävs tålamod och åter tålamod för att bryta ned ett lågt och kompakt försvar. Stundtals visade vi det, stundtals inte.

Efter pausen hann vi spela 5 minuter innan dagens både snyggaste och enklaste mål utökade vår ledning till 3-0.
Skogen, C och Hanna visade hur man spelar sig ur en hög press i eget straffområde. Klara som i andra halvlek spelade innermittfält som om hon aldrig gjort annat, lurade sedan en motståndare innan hon levererade en djupledsboll till ständigt löpande Jennifer som hittade in till Lova som nickskarvade till Thea som lugnt kunde rulla in bollen i öppet mål.
Vilket lag kan stå emot en sådan omställning? Se målet här.

Hemmalaget reducerade på en fin (otagbar) hörna innan Sofia kunde skriva in sig i målprotokollet. En kontrollerad halvvolley från 16 meter exakt vid stolpen visade att vår ytterback inte behöver varken karta eller kompass för att prestera på de offensiva breddgraderna.

Kogsta, Klara och Lova låg sedan bakom jobbet som gjorde att Karne enkelt kunde rulla in 5:an när några minuter återstod. Men det gäller att ha fötterna på rätt plats när det händer grejer... En konst i sig!

Dagens rapport avslutas med tre konstateranden:

1.Efter 8 bedrövelser och en handfull otur så var det äntligen dags för tävlingsdebut i Rössötröjan för Lisa Halldin.
De tvåfotade egenskaper hon visat upp på träning funkade fint även på match. Välkommen in i spelet!

2. Tilda Ström från U-truppen gör återigen en bra insats. Hon tog den superba insatsen mot Häcken och fyllde på med ytterligare en insats i den högre skolan.

3. Vi kan lite bättre än så här sett över 90 minuter. Samtidigt är det en fin styrka att kunna göra 5 mål när spelet inte riktigt fungerar till 100%.

Nu väntar Vallen nästa helg som avslutning på gruppspelet i DM.

Tack igen till Orust och Stala för fint bemötande (som alltid).